Als lactatiekundige probeer ik aan te sluiten bij de samenwerking die jij hebt met je kindje en met andere gezinsleden. Met mijn kennis en ervaring wil ik jullie graag verder helpen maar jullie weten zelf het beste waar naartoe.

Misschien wil je stoppen met het geven van melk uit je borst, maar wil je kindje geen fles. Of je kind wil graag moedermelk maar jij hebt teveel pijn om je borsten te laten leegdrinken. We kijken samen naar de mooiste oplossing voor jullie allemaal.

In mijn werk stel ik jouw unieke persoon (en gezin) centraal. Ik kijk kritisch en heb ook oog voor omgevingsfactoren die invloed hebben op jouw leven. Ik ben empathisch en vrij van geest. Dat betekent ook dat ik met inventieve oplossingen probeer te komen wanneer de gebaande paden niet passen. Ik ben een integer mens. Mensen waarderen de transparantie in de manier waarop ik communiceer.

Naast lactatiekundige ben ik vroedvrouw, moeder en buitenmens.

Lactatiekundige in regio Amsterdam

Referentie

Lisa, moeder van Doris:
" Borstvoeding, poeh! Daar heb ik me wel een beetje op verkeken. Iedere borst en baby, maar ook iedere dag is anders. Onze baby dronk goed en er was voldoende melkproductie, maar toch had ik veel vragen. Eerst kon ik die aan de kraamzorg stellen, maar toen zij vertrokken was maakte het me onzeker. Moet ik de baby wakker maken om te voeden? Krijgt ze niet te veel of te weinig voeding binnen? Moet ik niet een duidelijker schema hebben? Is het beter om te kolven en dan een flesje geven? Hoe krijg ik zelf nog voldoende slaap in de nachten? Kortom, ik was zoekende en daardoor ging ik van alles proberen.

Na een aantal weken heb ik de hulp van lactatiekundige Desi ingeschakeld. Ik voelde gelijk een klik en vertrouwen toen ze bij ons thuis kwam. We hebben samen gekeken naar hoe het ging en wat de beste manier voor mij en de baby was om door te gaan. Het was heel fijn om mijn vragen te kunnen stellen en vooral om zeker te weten dat je op de juiste manier bezig bent. Na het bezoek van Desi ging de borstvoeding beter en stabieler. Ik vind het ook fijn dat ik haar kan appen als ik twijfels of vragen heb en snel een reactie ontvang. Het is prettig om zulke hulp achter de hand te hebben, want het is allemaal al hectisch genoeg."

Lactatiekundige in regio Amsterdam